Hatunnosto bloggaajille

Suomalaisia ruokablogeja tehdään valtavalla innolla ja palolla. Hienoa, että Gloria on päättänyt nostaa ruoka- ja sisustusblogeja esille omalla Gloria Blog Awards -palkinnollaan. Bloggaajat ovat hatunnoston ansainneet.


Kuva:Gloria

Glorian ammattilaisraati valitsee voittajan ruokablogien keskuudesta Paras ruokablogi- ja Kaunein ruokablogi -sarjoissa. Myös lukijat pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan. Raadin tehtävä ei tule olemaan helppo. Paras ruokablogi -sarjassa ehdolla on mm. sympaattinen ja aina uusia ruokatuulia hyvin ennakoiva Kivistössä, taiturimaisten ruoanlaittajien Sillä Sipuli, valtavan monipuolinen Siskot kokkaa ja kadehdittavan viherpeukalon omaavan Hannelen Kokit ja potit. Peukut pystyyn teille kaikille, olen saanut viettää lukuisia maukkaita ja opettavaisia hetkiä blogienne parissa.

Yleisön suosikki -sarjan lisäksi Suolaa & hunajaa oli nimetty ehdolle Kaunein ruokablogi -sarjassa. Se on huikea kunnianosoitus ja olen sanaton ilosta. Ehdolla on toinen toistaan visuaalisempia ja upeampia blogeja, jo valikoituminen näiden kymmenen joukkoon on enemmän kuin koskaan olisin uskaltanut toivoa.

Rakastan ruoanlaittoa, kirjoittaminen on ihanan rentouttavaa, mutta ellei blogistanian mahtavia sosiaalisia ulottuvuuksia (kiitoksia teille blogiystäväni ja ahkerat kommentoijani) lasketa, on valokuvaus se osa-alue, joka kaikista eniten tuottaa minulle bloggaamisessa iloa. Olen myös kehittänyt taitojani ahkerasti: Käynyt oppiäitini Liemessä-Jennin kurssilla, lukenut useampia kirjoja ja sitten yksinkertaisesti kuvannut, kuvannut ja kuvannut. Kovalevy pullistelee kuvia, käsilaukku on vaihtunut kameran vetävään malliin ja minimalistin kaappeihin on pesiytynyt kasa nyörejä, naruja, kankaita ja hämmentävän romanttisia kuvausastioita. Ja voi pojat, onneksi kehitystä on edes hiukan tapahtunut. En viitsi vilauttaa alkuaikojen kuvia, niistä ei tosiaan voi olla ylpeä. Siksi olenkin erityisen iloinen juuri tästä sarjapaikasta. Vielä olen kuvaajana ihan harrastelija, mutta olen todistanut itselleni, että uusia taitoja kyllä oppii, kun jostain oikein innostuu.

Yleisön suosikiksi on ehdolla liuta hienoja blogeja. Käy äänestämässä omaa suosikkiasi.

PS Tuomaristossa oleva Glorian Ruoka&Viinin päätoimittaja Sanna Maskulin nosti meidän bloggaajien yhteisen Hävikistä herkuksi -tempauksen esimerkiksi siitä, miten blogit pystyvät määrittämään puheenaiheita ja vaikuttamaan siihen, miten Suomessa syödään. Hyvä me, on ilo ja kunnia olla osa aktiivista ja innostunutta ruokablogistaniaa!


Pssst… Seuraa suolaa & hunajaa myös Facebookissa.

23 kommenttia artikkeliin ”Hatunnosto bloggaajille

 1. Jotenkin mäkin olen ihan hurahtanut tähän kuvaamiseen, siihen, että se on niin haastavaa, eikä hyvän ruokakuvan ottaminen ole ollenkaan helppoa. Joskus niin käy ihan vahingossa ja taas toisinaan kovalevy pursuilee ihan kamalia otoksia. Skool meille ja superhienolle ehdokkuudelle!

  • Juuri samasta syystä se on minustakin niin kiehtovaa. Välillä näkee silmissään loistavan kuvan, mutta ei saa sitä fiilistä siirrettyä millään oikeaan kuvaan. Toisinaan taas kuva yllättää positiivisesti. Skool meille molemmille, tämä on niin hieno juttu!

 2. Onnea matkaan 🙂 On tosi mukavaa olla mukana tällaisessa – ja riippumatta siitä, miten kisassa käy, minusta on melkein parasta löytää itsensä tällaisesta jutusta. Kiitos. 🙂

  Nöyrimmin, Nelle.

 3. Minusta on ollut liikuttavaa lukea blogien aitoa iloa ja hämmennystä, nöyryyttä, ehdokkuuksista. Aivan samat tunteet tuntuvat olevan vallalla monen blogin kodissa, meilläkin. Minusta se kertoo upeaa kieltä bloggauksen taustasta: useimpia blogeja kirjoitetaan rakkaudesta ruokaan (tai vaikka sisutukseen), innostuksesta kirjoittamiseen ja kuvaamiseen, useimmiten enemmän itselle kuin muille. Kippistä vaan!

  • Loistavia ruokablogeja on niin paljon, ettei tullut mieleenkään, että oma voisi olla listoilla. Se on ilahduttavaa, mutta samalla kovin hämmentävää. Vaikea kuvitella, että blogia jaksaisi kirjoittaa, ellei taustalla olisi vahva oma into – on se siinä määrin aikaavievä harrastus. Mutta ihana ja palkitseva sellainen. Kippis vaan sinnekin! Oli hienoa nähdä blogisi listoilla.

 4. Jättisuuret onnittelut! Et ole ehdokkaana sattumalta. Kirjoitat kauniisti ja hyvin. Kauniit ruokakuvat ja hyvät ohjeet on se juttu mitä blogeissa eniten seuraan ja täällä ne on ihan ykkösluokkaa.

 5. NIIIIIIIIIIIIN valtavan iloinen iloinen ehdokkuudestasi! Sinä ja Riikka ootte tämän sarjan ehdottomasti rakkaimmat, sitten on vielä pari muuta hyvää ja sitten lopuksi kaikki muut, jotka nekin, piru vie, ovat myös todella hyviä. Tuomareilla on kyllä aivan hirveä jobi edessä. Mutta aion tulla paikan päälle skoolaamaan, kävi miten kävi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s